up
down
beelden1
Fernande Daniels Laas en haar beelden

Naast schilderen vond ik ook mijn heil in het vervaardigen van beelden in speksteen. Ik word de lijn die ik erin vormgeef, uithak, ik word het gebaar wat ik maak uit deze steen. De richting wordt bepaald tijdens de vorm en is geen vooropgezet plan. Ik bepaal de afwisseling tussen gesloten en transparante vormen.

Ik laat mij leiden door het karakter van de stenen. Door lijnen en rondingen in de steen te volgen ontstaat er langzaam een abstracte of meer figuratieve vorm in de steen. Als na enkele uren de definitieve vorm gevonden is kan begonnen worden met het schuren, polijsten en het in de was zetten van het werk. Voor jong en oud leuk om te doen.

Kortom; ik word mijn reis tussen de amorfe massa (zonder vorm) en de richtìng die ik eraan geef op een in het licht of volmaakte plek geplaatst beeld.

Speksteen is een steenkwaliteit (een zachte vettige steensoort) met enkele uitzonderlijke eigenschappen, waaronder een zeer hoog soortelijk gewicht. Met het vermogen om zeer veel warmte op te slaan en dat zeer langzaam weer af te geven aan de omgeving over grote afstand.

speksteen

De speksteen ontstond meer dan 2 miljard jaar geleden, onder enorme druk en temperatuur. Dat maakte deze unieke steen tot de zwaarste natuursteen, tegelijk zacht en eenvoudig te bewerken.

Beelden horen eigenlijk in tuinen

Dit is ook mijn persoonlijke gevoel daarover, maar niet iedereen heeft een tuin. De beelden zijn namelijk zwaar en voloptueus.
Je kunt ze prachtig op een sokkel plaatsen. Een aanwinst, echter ook voor ieder interieur.

Internet galerie

In de galerie treft u de beelden die momenteel te koop zijn. Hier ziet u mijn laatste werk ‘black&white’. De beelden zijn allen gemaakt van speksteen. Vanzelfsprekend is het mogelijk de beelden te bezichtigen in de galerie & atelier te Heemstede.

Formaat en prijs

De beelden kunnen in ieder formaat worden besteld. Om het echter handelbaar te houden zijn alle beelden vervaardigd tussen de 30/40 cm breed of smaller met een uiterste hoogte van 40 cm. De beelden zijn allen gemaakt van speksteen. De grote beelden zijn € 750,--. De kleinere € 450,--

Hotlinks naar de wereld van de moderne- beeldende kunst

Via de Hotlinks op het internet kunt u allerlei sites bezoeken op het gebied van (moderne) beeldende kunst, beeldhouwkunst, beeldhouwen, steenhouwen, schilderijen maar ook diverse andere onderwerpen. Mensen uit de (moderne) beeldende kunst wereld kunnen altijd een linkruil voorstel doen. Andere interessante voorstellen dan die uit de wereld van de (moderne) beeldende kunst zijn uiteraard ook van harte welkom.

Publicaties Kunstzinnige Filosofie en Kunstgeschiedenis

Onder publicaties treft u filosofische publicaties over onderwerpen die samenhangen met beeldhouwen, kunstgeschiedenis, beeldende kunst en moderne kunst. De laatste publicaties: Verlichtingsargumenten, Kunst- en Wetenschapovereenkomsten en verschillen, korte inleiding in de geschiedenis van de moderne westerse beeldhouwkunst en Kunstgeschiedenis: de eerste helft (1890-1950), zijn ook op het internet terug te vinden.

 
daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels