up
down
Verhaal Tribal Art
Vanaf € 150,-- tot € 1.200,-- per illustratie

Unieke sales van Ger Daniels van de originele kunstig vervaardigde geïllustreerde tekeningen der oudere inheemse volkeren en stammen in de wereld.

Een groot aantal is terug te vinden in het boek ‘Folk Jewelry of the World’. Uitgave 1989 in de VS, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Belgie.


De illustraties zijn van originele zwart/wit foto’s uit musea gedocumenteerd. De tekeningen werden eerst in potlood opgezet. Vervolgens met de pen en Oost-Indische inkt in de correcte vorm overgetekend. Na het weggommen van de eerste potloodlijnen gebruikte Ger Daniels zijn vaardigheden in aquarel deze verder in kleur af te werken.

Naast ‘vrije Kunst’ is Ger Daniels ook maker van documentaire- en illustratieve tekeningen. In 1989, uitgave van zijn boek ‘Folk Jewelry of the World’. Verschenen in de VS, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Belgie. In het verlengde daarvan werd in het Rijksmuseum voor Volkenkunde te Leiden geëxposeerd. Medewerking verleend aan exposities in het Teylersmuseum over tatoeages en piercing ‘der oudere inheemse volkeren en stammen’. Het museum te Leiden bezit circa 45 van de daarvoor kunstig vervaardigde tekeningen. Alsmede bevindt zich het werk in particuliere- bedrijfs- en overheids collecties, waaronder het Frans Hals museum.

 
daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels