up
down
Fernande Daniëls Laas
Fernande Daniëls-Laas

Geboren te Heemstede, leefde en werkte van 1964 tot 1983 als kunstschilder(es) in het Caribische Grenada (WI). Ze is autodidact en verkocht werk aan verscheidene ambassades alsmede particulieren uit Amerika en Europa. Ook exposeerde ze o.a. in New York, Ottawa en Canada. Eind 1983 keerde zij terug naar Heemstede, waar ze in 1987 trouwde met eveneens kunstenaar Ger Daniëls.

Fernande’s werk is inmiddels geabstraheerd. Aanvankelijk werkte ze in aquarel, daarna voornamelijk in acryl. Haar onderwerpen zijn de zee, golvend water, dus beweging. Later schilderde zij Afrikaanse- en Melanesische maskers. Na genoemde verschillende stijlen schildert Fernande als Jazzliefhebster de uit vroegere jaren meest kleurrijke- en bekende jazzmusici. Zo bespeelt Vincent van Gogh de saxofoon, Picasso de trombone en speelt Kees Verwey drums. Naast beeldende kunstenaars worden bekende Jazzmusici geportretteerd, zoals John Coltrane, Ben Webster, Sonny Rollins, Mincus Fincus, Dizzy Gillespie, Miles Davis, Charly Parker en Coleman Hawkins. Ze zet in beleving bijna de noten op het doek. Daarom zijn haar schilderijen van 1.50 m x 1.00 m dynamisch en zoals de meeste schilderijen na een tijdje worden, zeker niet saai! Dat maakt Fernande en haar werk uniek!

De schilderijen variëren in prijs. Vanaf € 800,-- tot € 1.200,-- mag je jezelf al eigenaar noemen van een van haar prachtige schilderijen. Fernande Daniels Laas voert naar wens ook onderwerpen of thema’s uit van klanten. Tevens is het dus zeer interessant om na keuze een schilderij te huren voor 10% van de koopprijs, jaarlijks te voldoen per aanvang van het nieuwe jaar. Vergeleken met de vele andere Kunstuitleeninstellingen, is onze kunst uit eerste hand en daarom tot soms 50% goedkoper in prijs. Daarom is die 10% een correcte en goedkopere jaarfee. De minimum huur op jaarbasis met optie van aankoop is € 50,--. Dan wordt de door u betaalde huur aangewend als aanbetaling gerelateerd aan de aankoopwaarde van het kunstwerk. Het verschil dient dan te worden bijbetaald.

Fernande Daniels Laas en haar man Ger Daniëls, die als schilder internationale faam geniet, exposeren regelmatig, waaronder hun atelier op de Voorweg 49A te Heemstede. Op afspraak kunt u de schilderijen komen bezichtigen.
T. 023 528 6336

Ook kunt u bij hun schilderlessen volgen en genieten van het leren schilderen met leuke mensen in een gezellige ambiance.

 
daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels