up
down
gerdaniels1
Kunstenaar en schilder Ger Daniels

Geboren 1 augustus 1943. Ger Daniels is deels autodidact en heeft zich als kunstenaar ontwikkeld tot wat hij nu is.

Ger zegt;  Wat is nu Kunst. Een algemeen geaccepteerde exact correcte definitie van kunst bestaat niet, aangezien kunst veranderlijk, subjectief en contextafhankelijk is. Kunst is alles wat door een mens is gemaakt en dat tot doel heeft de menselijke zintuigen en geest te prikkelen door originaliteit en/of schoonheid. Zijn kunstwerken voldoen aan dit alles in hoge mate met uitingen van vele vormen, gaat van figuratief (“je ziet wat het is”) tot abstract (“je voelt wat het zou kunnen zijn”) en is geëvolueerd tot een ontzettend brede kunstvorm in wat wij zijn oeuvre noemen. Schilderen kun je leren en deze te
ontwikkelen, echter ‘kunnen’ schilderen is een andere zaak. Kunstenaar ben je!

Eerste teken- schilderlessen:

Ab Loots

1959 – 1962

Kees Verwey

1961

Docent schilderkunst:

Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving Den Bosch

1971 – 1980


Naast ‘vrije Kunst’ is Ger Daniels ook maker van documentaire- en illustratieve tekeningen. In 1989, uitgave van zijn boek ‘Folk Jewelry of the World’. Verschenen in de VS, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Belgie. In het verlengde daarvan werd in het Rijksmuseum voor Volkenkunde te Leiden geëxposeerd. Medewerking verleend aan exposities in het Teylersmuseum over tatoeages en piercing ‘der oudere inheemse volkeren en stammen’. Het museum te Leiden bezit circa 45 van de daarvoor kunstig vervaardigde tekeningen. Alsmede bevindt zich het werk in particuliere- bedrijfs- en overheidscollecties, waaronder het Frans Hals museum. Vanaf 1962 deelname aan Groepstentoonstellingen in Nederland, Duitsland en Belgie. Van 1968-1969 solo tentoonstellingen in de Vleeshal. De dependence van het Frans Hals museum en daarna vele malen in Haarlem en Amsterdam. Echter ook is Düsseldorf en Parijs vermeldingswaardig.

Ger Daniels heeft om die reden internationale faam. Onderwerpen zijn vooral de Natuur; zoals bloemen, mais- en korenvelden, rietlanden, bomen, water en zee-gezichten. Schilderachtig grafisch zelfs. Prachtige stukken bestemd voor de particuliere- alsmede de bedrijfsmarkt. In bedrijfshallen, kantoorinrichtingen en voor de grote maar ook de wat kleinere kamer mogen het prachtige objecten worden genoemd.

Vanaf 2009 zet Ger Daniels een periode neer van andere thema’s, zoals fantasieschilderijen, naast andere werken. In 2010 hield hij zijn laatste expositie op de BRUNEAF beurs te Brussel met Afrikaanse tekeningen i.v.m. 50 jaar onafhankelijkheid Kongo. De schilderijen variëren in prijs en zijn in de breedte toegankelijk. In een persoonlijk gesprek zal hij geinteresseerden graag informeren. Hoe dan ook is zijn werk een kijkje waard! Ger Daniels voert naar wens voor klanten ook onderwerpen of thema’s uit in zijn zo ‘ eigen stijl’.  Tevens is het dus zeer interessant om na keuze een schilderij te huren voor 10% van de koopprijs, jaarlijks te voldoen per aanvang van het nieuwe jaar. Vergeleken met de vele andere Kunstuitleeninstellingen, is onze kunst uit eerste hand en daarom tot soms 50% goedkoper in prijs. Daarom is die 10% een correcte en goedkopere jaarfee.

De minimum huur op jaarbasis met optie van aankoop is € 50,--. Dan wordt de door u betaalde huur aangewend als aanbetaling gerelateerd aan de aankoopwaarde van het kunstwerk. Het verschil dient dan te worden bijbetaald. Ger Daniels en zijn vrouw Fernande Daniels Laas, die mede als kunstenaar bekendheid geniet, exposeren regelmatig, waaronder in hun atelier op de Voorweg 49A te Heemstede. Op afspraak kunt u de schilderijen komen bezichtigen (T. 023 528 6336) of stuurt u een email.

Ook kunt u bij hun schilderlessen volgen en genieten van het leren schilderen met leuke mensen in een gezellige ambiance.

 
daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels