up
down
Het Atelier
Het atelier:

Ons atelier is gelokaliseerd in het vroegere deel van de voormalige Nicolaas Beetsschool. Deze school is in 1852 door schrijver/dominee Nicolaas Beets samen met ouders opgericht. Daarmee was deze school één van de oudste Christelijke scholen in Nederland.  Van 1840 tot 1854 was Nicolaas Beets predikant bij de Nederlands Hervormde Kerk in Heemstede. Nicolaas Beets, die schreef onder het pseudoniem Hildebrand, behoorde in de vorige eeuw tot de meest gelezen schrijvers van Nederland. Zijn bekendste boek is de Camera Obscura. De hoofdpersonen uit dit boek zijn als beeldengroep nog altijd
terug te vinden in de Haarlemmerhout.  Als u het oude gebied van Heemstede doorloopt en u komt op de Voorweg dan is de geschiedenis ook nog te herkennen in de oude pui van het schoolgebouw ernaast uit 1852.  Vroeger reed in dat smalle straatje de tram naar Leiden. Zo is ons atelier niet alleen een werkplaats, maar ook een plek waarop Ger en Fernande Daniels Laas honkvast hun al jarenlange stempel hebben gedrukt. Dat vind je terug in hun oeuvre, maar ook zeker in de leuke gezellige, zelfs huiselijke kleurrijke sfeer die er heerst! Als bescheiden doch ‘echte rotten’ in het kunstenaarsveld, noemen we het om die reden terecht hun ‘KUNSTENAARSGILDE’.

Een specifieke voorwaarde voor het atelier van een kunstenaar is een niet-wijzigende daglichttoedreding van constante kwaliteit. Bij een atelier is ook de hoogte van belang. Dat alles gelardeerd met gezelligheid, is het een aanrader er langs te gaan of er tijdens de schilderlessen te vertoeven.  Ateliers worden ook wel ingericht in voormalige schoollokalen, zoals dat hier al 25 jaar bij Ger en Fernande het geval is.

Het Kunstenaarsgilde

Ger en Fernande Daniels Laas

Het ‘Hildebrandhuis’
Voorweg 49A
2103 SR Heemstede
023 528 6336

 
daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels daniels